Milieu en Duurzaamheid – Steentje bijdragen aan een beter milieu!

Zero rubbish
Mr. NiceGuy’s bevatten absoluut en gegarandeerd geen plastic, synthetisch materiaal of polyester.
En dat is maar goed ook want al die synthetische materialen worden gemaakt van- en met fossiele brandstoffen zoals olie en gas. En we hoeven jullie niet uit te leggen wat dat met onze planeet doet toch? In 2015 was de wereldwijde footprint van polyester productie het equivalent van 700 miljoen ton aan CO2 afval! In 2030 wordt zelfs verwacht dat dit cijfer zal verdubbelen. Dat vindt Mr. NiceGuy not nice en daar doen wij uit principe dus gewoon niet aan mee. Zero polyester en 100% feelgood.

Biodiversiteit
Duurzaamheid is extreem belangrijk, maar hoeft wat ons betreft niet op een doemdenkende manier aangepakt worden, maar liever op een nice en originele manier. Alle kleine beetjes helpen en zo dragen wij- en jij –ongemerkt je steentje bij aan een betere wereld. Daarom zijn zelfs Mr. NiceGuy’s knopen van natuurlijk materiaal gemaakt en biodegradable…net als je hele polo.
Dus als dan toch na lange tijd het moment is gekomen (aan het einde van je polo’s lange levensduur) dat jij en je favoriete poloshirt afscheid van elkaar moeten nemen…dan gooi je hem niet weg.

Welnee.. Jouw trouwe polo kan gewoon in de groene kliko.. of nog beter… je graaft een gat in je tuin en begraaft je polo om te composteren!
Als je jouw poloshirt koopt zitten er gratis bloemenzaadjes bij. Die zitten verstopt in je papieren hang tag. Die hang tag stop je dan erbij. Wat water , een scheut liefde en Moedertje Natuur doet de rest. Heb je twee keer plezier van je Mr. NiceGuy en je helpt de natuur ook nog eens een handje! Biodiversiteit in optima forma en bijtjes en vlinders zullen van je houden! Mr. NiceGuy’s zijn natuurlijk altijd GROEN…. maar tegelijk wel verkrijgbaar in heel veel verschillende actuele fashionkleuren. Onze designers vinden het een sport om de allernieuwste hippe kleurenvoor jou te sourcen, lang voordat een ander merk het oppakt. Voor ieder denkbaar moment een andere kleur. Wel een stuk of 12 en altijd weer nieuwe. Van Blu-Tifull tot Bastard Sugar. Of wat dacht je van Blond, J. Blond of Little White Lie?

Organic cotton
Mr. NiceGuy’s worden altijd gemaakt van 100% organic cotton.Ook wel biologisch katoen genoemd. Wist je dat voor 1 polo van “gewoon” katoen zeker 1000 liter water nodig is? Dat is ander halfuur thuis je waterkraan vol open zetten. Voor 1 polo! Bij organic cotton worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, ook geen kunstmest. De katoenplanten worden niet genetisch gemanipuleerd om een hogere-kunstmatige opbrengst te realiseren. Biologisch katoen gaat daarnaast ook nog eens veel langer mee, want de katoenvezels zijn sterker omdat ze niet aangetast zijn door chemische bestrijdingsmiddelen. Bovendien een stuk beter voor je gevoelige huidje.

Wat is jouw favoriet?